mandag den 12. november 2012

Spreepark - den forladte forlystelsespark i Berlin

Vi har haft den sjoveste og skøreste weekend med masser af fest, besøg hjemmefra og en enkelt tur til en forladt forlystelsespark!

Okay - den forladte forlystelsespark - er nok noget af de mest absurde/fantastiske, jeg længe har oplevet! Væltede dinosauruser, tilgroede rutsjebaner, tomme svanebåde - smukt og trist på samme tid.

I Treptower Park ligger der en forlystelsespark "Spreepark" fra DDR-tiden.
Den har været lukket ned i over 10 år, og står nu forladt, smadret og tilgroet.

Man kan få en rundvisning i selve forlystelsesparken lør-søn kl.13, ellers kan man tage en mini togtur rundt om parken for 2 euro (man kan ikke se så meget, men lidt..)
Vi skal helt sikkert have den store rundvisning inden længe - det er simpelthen det vildeste sted!

Adresse
Kiehnwerderallee 1-3
12437 Berlin.
S-Bahn til Plänterwald eller Treptower Park
- gå efter det store pariserhjul (og tjek et kort)


Photobucket

Photobucket

Photobucket


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


Historien bag er ret vild!

Efter murens fald bliver Spreepark overtaget af en eller anden forretningsmand. Han laver mega underslæb (11 mio. euro!), flygter med sin familie til Peru sammen med 6 af forlystelserne - siger til de tyske myndigheder, at han blot tager derned for at få forlystelserne reparareret - forsøger at åbne en forlystelsespark i sydamerika, failer, tager tilbage til Tyskland med forlystelsen "det flyvende tæppe" fyldt med kokain, og ryger i fængsel! WTF!

Ved ikke, om historien er 110% sand - men der skulle være lavet en tysk film om det, der hedder "Achterbahn" ("Rutsjebane" på tysk). Den skal jeg helt sikkert se!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar